Cinci linii de microbuze din Capitală ÎŞI VOR SISTA ACTIVITATEA

Embed:

Microbuzele de pe cinci linii din Capitală nu vor mai circula de luni. Este vorba despre 50 de maxi-taxi-uri de pe rutele 108, 178, 135,129 şi 175. Administratorii spun că au fost nevoiţi să-şi sisteze activitatea pentru că lucrează în pierdere. Anunţul a fost făcut de preşedintele Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, la şedinţa Consiliului Municipal.

"Probabil noi ne vom retrage benevol fără ca domnul primar să caute motive de reziliere a contractului. Pentru că costurile nu ne mai permit să continuăm. Noi vom mai încerca să facem proteste. Paralele vom încerca să venim aici la consiliu să căutăm persoane care vor să pătrundă în calcule", a menţionat Oleg Alexa.

Purtătorul de cuvânt al primarului Capitalei, Natalia Ixari, a declarat că autorităţile vor lua toate măsurile necesare pentru a face față situație. În acest sens a fost creat anterior un centru de criză.

Primarul Ion Ceban a solicitat votul CMC cu privire la achiziționarea a 100 de autobuze noi. Totuşi şeful interimar al Direcţiei Transport, Lilian Copaci, a spus că în prezent municipalitatea nu se descurcă încă fără maxi-taxi-uri.

PUBLIKA.MD aminteşte că, luni, mai mulţi şoferi de microbuz nu au ieşit la muncă până la ora 10:00, în semn de protest. Aceştia au cerut majorarea tarifului pentru călătorie de la 3 la 6 lei. Ulterior, Ion Ceban a anunţat că Primăria va rezilia contractele cu transportatorii care au fost în grevă. El a cerut şi intervenţia organelor de anchetă pentru a vedea cum pot fi traşi la răspundere. Ceban a anunţat că dacă acţiunile de protest vor continua, administraţia Capitalei va revizui, de săptămâna viitoare, programul instituţiilor municipale, inclusiv al şcolilor şi grădiniţelor.

O zi mai târziu, administratorii rutelor de microbuze din Capitală au precizat că sunt gata să mențină tariful de 3 lei pentru o călătorie, însă cu o singură condiție: pierderile pe care le suportă să fie subvenționate de Primărie.

În Capitală activează 42 de linii de microbuz.


loading...

Lasă un comentariu