Cinci greşeli pe care trebuie să le eviţi la un JOB NOU. Care sunt ele

Orice experiență profesională nouă vine de obicei cu o perioadă de adaptare.

Trebuie să te acomodezi într-un colectiv nou, să înțelegi care sunt cerințele exacte ale postului pe care tocmai te-ai angajat și să găsești căi eficiente de comunicare cu șefii și colegii tăi. De asemenea, e recomandat să îți transformi spațiul de lucru într-un mediu prietenos, relaxant, care să te ajute să te concentrezi mai bine și să lucrezi mai eficient. Desigur, provocarea profesională nouă are și părți negative de care nu poți fugi, dacă vrei ca totul să decurgă așa cum trebuie.

5 greșeli de evitat atunci la birou când ai început un nou job:

Nu recunoști când nu știi ceva

Chiar și atunci când ai vechime în domeniu, nu este niciodată prea târziu să înveți ceva nou. Schimbul de experiență este una dintre cele mai valoroase lecții pe care le poți deprinde într-un colectiv, motiv pentru care trebuie să recunoști de fiecare dată când apar lucruri care țin de activitatea profesională pe care nu le cunoști în profunzime. Această abordare va fi întotdeauna mai bună decât să te prefaci că știi ceva și să comiți erori mai târziu.

Nu te integrezi în spațiul tău personal de la birou

Locul în care lucrezi nu este doar o masă cu un calculator și un scaun, ci și o zonă în care te trebuie să te regăsești, să te reprezinte și în interiorul căreia să te simți ca acasă. Dacă îți plac florile, vino cu o plantă mică de birou. Poți să-ți iei și o cană specială pentru birou, unde să te bucuri de beneficiile cafelei, mai ales în orele de muncă, când trebuie să te concentrezi mai bine. O fotografie cu cei dragi de acasă și alte obiecte personale pot fi, de asemenea, mici elemente care vor transforma un mediu rece într-un cerc de confort, în care te poți simți mereu în largul tău.

Întârzii foarte des

Lipsa de punctualitate poate fi o pată neagră atât în viața personală, dar și în cea profesională. Dacă la vechiul loc de muncă toată lumea era obișnuită să te vadă venind mai târziu la birou, aici lucrurile se schimbă. Când nu respecți programul stabilit la nivel colectiv, nu îți respecți nici colegii, iar aceasta poate fi problemă în relația ta cu cei din jur.

Nu te implici destul

Așteptările sunt mereu mari de la un angajat nou, iar câteva dintre cele mai importante lucruri pe care un colectiv le așteaptă sunt entuziasmul, energia, ideile și implicarea. Nu înseamnă neapărat ore pierdute peste program sau emailuri trimise la ore târzii în noapte, ci receptivitate, o atitudine pozitivă față de proiecte și provocări și dorința de găsi mereu soluții noi.

Vorbești urât de foștii tăi colegi

Chiar dacă relația cu fostul colectiv de la locul vechi de muncă nu a fost cea mai bună, iar despărțirea a fost mai puțin plăcută, evită să aduci aceste lucruri în discuție atunci când îți găsești un job nou. Piața de muncă este mică, atunci când o împarți pe sectoare și domenii de activitate, iar acest lucru se poate întoarce rapid împotriva ta. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu