Cinci funcţionari de la postul de trecere a frontierei Larga, trimişi în judecată DETALII

Embed:

Procuratura Anticorupţie a trimis în judecată dosarul de învinuire în cazul a cinci funcţionari de la postul de trecere a frontierei Larga. Este vorba despre un poliţist, doi vameşi şi alţi doi foşti angajaţi ai Serviciului Vamal.

Ei sunt învinuiţi că au creat o reţea de extorcare a banilor de la şoferi de camioane. Pentru 1.200 de dolari, învinuiţii promiteau un control formal şi ofereau posibilitatea de a introduce orice marfă.

Publika.md aminteşte că învinuiţii au fost reţinuţi de procurorii şi ofiţerii anticorupţie la finele lunii septembrie 2013, în urma unor percheziţii efectuate la postul vamal Larga, asupra lor fiind depistaţi banii transmişi sub controlul CNA. La demersurile procurorilor, vameşii au fost arestaţi preventiv, ulterior, judecătorii de instrucţie le-au modificat măsurile de reprimare, astfel, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, funcţionarii riscă până la 10 ani de închisoare, o amendă de 60 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu