Cinci elevi din Capitală ar putea fi infectaţi cu tuberculoză

Embed:

Spaima infectării cu tuberculoză nu se opreşte aici. Cinci dintre elevii Liceului "Petru Zadnipru" din Capitală sunt suspecţati că ar fi infectaţi cu tuberculoză. Asta după ce s-a constatat că o elevă din această şcoală suferă de TBC. Direcţia instituţiei refuză să discute cu presa pe marginea acestui caz.

După anunţarea rezultatelor, specialiştii au studiat fişa medicală a elevei infectate cu tuberculoză şi au avut parte de o surpriză.

"În cartea medicală era o înscriere că fetiţa s-a adresat în 2000 la doctor şi medicul ftiziatru a constatat că ea este infectată cu microbacteria de TBC. Se vede că policlinica nu a înştiinţat la timp pe cine trebuia, în primul rând Centrul de sănătate Publică", a spus medicul Constantin Manic.

Contactaţi telefonic de echipa Publika TV, specialiştii de la Centrul de Sănătate Publică au refuzat să ne ofere informaţii cu privire la situaţia de la liceul "P. Zadnipru" din Capitală. Şi după amiază am primit un refuz, motivând că şi-au încheiat ziua de lucru, asta chiar dacă este abia ora 16.00.

Totodată, diriginta fetei spune că nu a sesizat nimic suspect în privinţa fetei.

"M-a sunat de câteva ori că se simte rău şi rămâne acasă, altceva nu a fost", a menţionat diriginta Silvia Dudău.

Alarmaţi de acest caz, medicii au supus testului Mantoux 31 de colegi de-ai fetei. La cinci elevi rezultatul testului a fost pozitiv. Chiar şi aşa medicii evită să se pronunţe.

După ce testul Mantoux la 5 dintre cei 31 de colegi ai fetei infectate cu TBC a ieşit pozitiv, aceştia urmează să fie supuşi unor investigaţii suplimentare, iar mâine, profesorii vor fi examinaţi radiologic.

Rezultatele investigaţiilor medicale la care au fost supuşi cei cinci elevi vor fi gata peste 10 zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu