Cinci boli cronice care apar doar la femei. Ce simptome au

Unele boli apar pe nepusă masă, iar simptomele lor le pot face, adeseori, greu de diagnosticat. De ce unele boli sunt mai comune în cazul femeilor este încă un mister care nu a fost dezlegat în totalitate de medici, scrie antena3.ro

Iată cinci dintre afecțiuni. 

Gonartroza - Boala apare odată cu înaintarea în vârstă, iar netratarea ei poate avea un impact negativ asupra întregului organism. Simptomele sale se înrăutățesc în timp și pot duce la mers șchiopătat, tumefacția genunchiului sau la reducerea dramatică a mobilității.

Scleroza multiplă - este o boală degenerativă a sistemului nervos central, care afectează aproximativ 2,3 milioane de oameni din întreaga lume.

Lupus - este o boală autoimună cronică, în care sistemul imunitar atacă celulele sănătoase ale organismului, pe care le confundă cu unele străine. Cele mai frecvente simptome includ oboseală, dureri de cap, inflamarea articulațiilor, a picioarelor, mâinilor sau ochilor și căderea părului. 

Sindromul oboselii cronice - pacienții se simt copleșiți de o stare de oboseală care nu dispare după odihnă. Aceasta apare alături de alte simptome precum durerile musculare, pierderi de memorie sau insomnie, iar pentru cei afectați chiar și activitățile zilnice simple, precum îmbrăcatul sau dușul, devin extrem de dificile.

Boala celiacă este cauzată de o intoleranță a organismului la gluten. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu