Cinci bărbați care au bătut doi polițiști la Drochia, REȚINUȚI. Alexandru Pînzari: Ceilalți sunt căutați de oamenii legii

Embed:

Doi agenţi de patrulare au fost bătuţi în satul Mândâc din raionul Drochia, după ce au încercat să oprească un automobil care se deplasa haotic pe drumurile din localitate. Poliţiştii l-au somat pe şofer, însă acesta a accelerat, iar oamenii legii s-au luat după el. După o urmărire ca în filme, conducătorul auto a oprit maşina în fața unei gospodării, de unde au ieşit mai multe persoane şi alături de pasagerii aflaţi în maşină, au atacat oamenii legii.   

Cei doi poliţişti au fost atacaţi de 10 persoane. Cinci bătăuşi au coborât din vehicul, inclusiv şoferul, iar alţi cinci au ieșit din curte şi s-au implicat în încăierare. 

"Doi colegi de ai mei de la Inspectoratul de patrulare se deplasau cu automobilele de serviciu spre direcția Dondușeni. Ei au observat un automobil care se deplasa suspect într-o curbă. Ei au încercat să îl stopeze, dar automobilil nu a stopat. Au urmărit acest automobil până în satul Mândâc. În satul Mândâc automobilul dat s-a oprit, apoi cinci persoane au atacat polițiștii.

La fața locului au intervenit careva localnici, rude ale acelor persoane și au maltratat colegii mei. Au fost reținute trei persoane, iar alții doi au fost reținute în această dimineață.

Cu privire la incidentul dat a fost pornită o cauză penală, iar cinci persoane au fost reținutepentru 72 de ore. Astăzi va fi înaintat demers pentru arest pentru 30 de zile", a declarat Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

Agenţii INP s-au ales cu diverse leziuni corporale, inclusiv comoție cerebrală, contuzie la umeri, la cutia toracică şi la picioare. 

"Agenții au fost maltratați, ei s-au adresat la spital. Urmează să aflăm gradul lexiunilor corporale. Indivizii riscă privațiune de libertate de la doi la cinci ani", a declarat Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

Ceilalţi indivizi implicaţi în încăierare sunt căutaţi de oamenii legii. 

PUBLIKA.MD amintește că ieri, un alt agent de patrulare din nordul ţării a ajuns la spital, după ce a fost luat pe capotă de un șofer în stare de ebrietate, care a vrut să dea bir cu fugiții. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, a făcut un apel către cetăţeni să respecte forţele de ordine, întrucât agresarea unui poliţist care îşi îndeplineşte atribuţiile este o infracţiune ce se pedepseşte chiar şi cu puşcărie.

Anul trecut au fost înregistrate 60 de cazuri de ultragiere a 93 de angajați ai Poliției.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu