CIFRE ALARMANTE! Câţi MOLDOVENI au nimerit în ghearele TRAFICANŢILOR DE CARNE VIE

Circa 309 persoane, dintre care 242 de adulţi şi 67 de copii, au nimerit anul trecut în mâinile traficanţilor de carne vie. Datele pentru anul 2015, raportate de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații.

În cazul victimelor adulte, 117 au fost exploatate prin muncă, 90 au fost exploatate sexual, 27 prin cerşit, şase în scopul prelevării de celule şi două în scopul antrenării în activităţi criminale.

Iar în cazul victimelor minore : 18 copii au fost exploataţi prin muncă, unii dintre aceștia au fost exploatați în scopul testărilor medicale, 48 au fost exploataţi sexual şi o victimă exploatată în cerşit.

Cei mai mulţi dintre moldoveni erau exploataţi în zone precum ţările CSI, Orientul Apropiat, Uniunea Europeană, Orientul Îndepărtat și Africa. Ultimele două fiind zone ce au intrat în vizorul organelor de drept în anul 2015.

Cele mai multe dintre persoanele traficate ajungeau în ţări precum Federaţia Rusă -119 victime, Turcia - 17 victime, Ciprul de Nord -12 victime, EAU -10 victime.

Conform Codului Penal, traficanţii de persoane pot fi condamnaţi la 20 de ani de închidoare, iar în cazul exploatării minorilor aceştia riscă închisoare pe viaţă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu