Cifră URIAȘĂ! Câți bani plătește Google ca să-și păstreze motorul de căutare pe iPhone-uri

Google scoate bani frumoşi din buzunar pentru a-și pastra motorul de căutare pe iPhone-uri. În 2014, compania a oferit Apple un miliard de dolari pentru ca Google să fie motorul implicit de căutare al telefoanelor iPhone, potrivit Digi24.ro.

Suma a fost ţinută la secret de cei doi giganţi, dar a ieşit la iveală într-o bătălie legală dintre Google şi Oracle. Ar exista o înţelegere şi pentru căutările Google făcute de pe iPhone-uri. Aparent, Apple încasează bani de la Google de fiecare dată când clienţii săi văd o reclamă în motorul de căutare, iar potrivit Bloomberg, Apple ar lua 34% din banii câștigați de Google de pe urma utilizatorilor de iPhone şi iPad.

Din acelaşi proces în care Oracle îi acuză pe cei de la Google că au dezvoltat Android folosind Java fără să plătească, a mai ieşit o cifră interesantă. Câţi bani a câştigat Google de pe urma Androidului - 31 de miliarde de dolari. 22 de miliarde au fost profit pur, din care acum Oracle vrea o parte. Banii au venit fie din reclame, fie din magazinul de aplicaţii Google Play.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu