Ciclistul Wouter Weylandt a murit chiar în timpul cursei

Embed:

Rutierul belgian Wouter Weylandt, de la echipa Leopard-Trek, şi-a pierdut viaţa după o teribilă căzătură pe coborârea Passo del Bocco, în cursul etapei a treia a Turului Italiei la ciclism.

Imediat după accident, Weylandt a primit îngrijirile echipei medicale de la Giro d'Italia, care i-a făcut masaj cardiac. Sportivul a fost apoi transportat de urgenţă cu elicopterul la spital, unde a decedat.

Weylandt, în vârstă de 26 de ani, a lovit cu pedala un obiect în timpul coborârii, când se pregătise să frâneze pentru a aborda un viraj şi a căzut, lovindu-se violent cu faţa de asfalt. Urmare a cazului de o gravitate extremă, organizatorii cursei au anulat întreg ceremonialul specific unui final de etapă: decernarea tricourilor distinctive şi urcarea cicliştilor pe podium.

Etapa a treia a Giro d'Italia, desfăşurată pe distanţa de 173 de kilometri dintre Reggio Emilia şi Rapallo, a fost câştigată de spaniolul Angel Vicioso, după care au sosit britanicul David Millar şi un alt ciclist spaniol Pablo Garcia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu