Ciclistul Alberto Contador se va retrage din activitate după Turul Spaniei

Embed:

Ciclistul Alberto Contador a decis să se retragă din activitate după ”La Vuelta”, Turul Spaniei la ciclism, competiție programată pentru perioada 19 august – 10 septembrie. Spaniolul în vârstă de 34 de ani a postat un anunţ despre decizia sa pe o reţea de socializare.


"Vorbesc fericit şi fără tristeţe despre retragerea mea. Este o decizie bine chibzuită. Consider că cel mai bun mod de a-mi lua rămas bun este prin a participa în Turul ţării mele natale. Sunt sigur că vor fi trei săptămâni minunate", a spus ciclistul Alberto Contador.

Legitimat în prezent la echipa americană "Trek-Segafredo", Alberto Contador Velasco este unul dintre cei 6 ciclişti care au reuşit să câştige în cariera lor toate cele trei mari tururi ]n ciclism - "Il Giro d'Italia", "Le Tour de France" şi "La Vuelta".

În ultimii doi ani sportivul iberic nu a reușit să termine pe podium niciuna din cele 3 mari competiții, ultimul mare succes fiind victoria din 2015 în "Il Giro.

Cele mai recente victorii obținute de ciclistul spaniol sunt Route du Sud în anul 2015, Turul Țării Bascilor și Vuelta a Burgos, ultimele două au fost înregistrate în 2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu