Ciclişti suspectaţi de dopaj VEZI AICI LISTA

Cotidianul francez L'Equipe a anunţat că Uniunea Internaţională de Ciclism are o listă de ciclişti suspectaţi de dopaj. Publicaţia a oferit un document secret al Uniunii Cicliste Internaţionale, în care cicliştii participanţi la ediţia 2010 a Turului Franţei sunt notaţi de la 0 la 10 în funcţie de suspiciunea de dopaj pe care o ridică.

Forul internaţional de Ciclism s-a arătat îngrijorat de publicarea în cotidianul "L'Equipe" a unui document confidenţial. Este vorba despre o listă a suspecţilor de dopaj care îi vizează pe cei 198 de participanţi la ediţia de anul trecut a Turului Franţei.

Lista se bazează pe analiza paşaportului biometric al cicliştilor. Uniunea Internaţională de Ciclism a stabilit coeficienţi, de la 0 la 10, în funcţie de care se stabileşte gradul de suspiciune. Cea mai mare notă au primit-o ucraineanul Iaroslav Popovici şi spaniolul Carlos Barredo, cei doi fiind notaţi cu 10, ceea ce înseamnă că suspiciunea de dopaj în cazul lor este maximă.

Rusul Denis Menşov a primit nota 9, în timp ce spaniolul Alberto Contador, suspendat provizoriu pentru consum de clenbuterol, a fost notat cu 5.

La polul opus, printre cicliştii care au primit nota zero şi astfel nu există nicio suspiciune de dopaj asupra lor, se numără norvegianul Edvald Boasson Hagen, elveţianul Fabian Cancellara, Thomas Voeckler şi alţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu