Christine Lagarde: Criza economică riscă să se transforme într-o depresiune globală

Embed:

Criza din Zona Euro riscă să se transforme într-o depresiune globală. Este avertizarea făcută de preşedintele Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde. Oficialul a mai adăugat că este nevoie de eforturi comune, pentru prevenirea unei escaladări a impasului economic.

"Nicio economie din lume, fie că este vorba despre ţări cu venituri mici sau medii, pieţe emergente sau state dezvoltate, nu va rămâne imună în faţa crizei. Criză care nu doar se desfăşoară, dar escaladează", a menţionat şefa Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Preşedintele FMI a subliniat că economia globală se confruntă cu o politică de protecţionism, aşa cum s-a întâmplat în anii 30 ai secolului trecut, în timpul Marii Depresiuni. Pe lângă asta, Christine Lagarde a declarat că liderii mondiali trebuie să adopte un plan comun pentru a învinge criza din Zona Euro. Speriaţi de problema datoriilor suverane, americanii au retras aproape 300 de miliarde de dolari din băncile europene cu sediul în Statele Unite.

Totodată, mai multe instituţii financiare din Uniunea Europeană şi America au fost retrogradate de agenţia de evaluare "Fitch". Pe lista neagră a acestei agenţii au fost incluse: "Bank of America", "Goldman Sachs", "Barclays", "BNP Paribas", "Deutsche Bank" şi "Credit Suisse".

Specialiştii "Fitch" au mai adăugat că, deşi băncile au fost capabile să facă faţă şocurilor financiare, ele rămân extrem de vulnerabile, deoarece au perceput dobânzi foarte mari pentru creditele oferite ţărilor care se confruntă cu probleme economice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu