Chişinăul, SUFOCAT de ambuteiaje. MOTIVUL pentru care traficul este dat peste cap. Mii de şoferi, AMENDAŢI în doar 2 luni

Embed:

De la an la an, Chişinăul este sufocat tot mai mult de ambuteiaje. Cel mai des traficul este dat peste cap de şoferii care nu respectă regulile elementare de circulaţie.

Pentru staţionarea şi parcarea neregulamentară, doar în perioada lunilor ianuarie-februarie a acestui an, inspectorii de patrulare au pus amenzi la peste 1.300 de şoferi.

Unii conducători auto spun că dacă şoferi ar fi mai responsabili, atunci oraşul nu ar mai fi plin de ambuteiaje:

"Se circulă cam greu. Cred că este în primul rând din cauza că persoanele se parchează neregulamentar. Ei încurcă la trafic, se circulă practic doar pe o bandă".

"Este mult transport, toţi merg la serviciu. Dar poliţia îşi face bine treaba şi dirijează traficul, atât dimineaţa, cât şi seara. Am văzut cum poliţia se apropie şi îi zice să plece pentru că stă parcat neregulamentar".

"Sunt ambuteiaje practic tot oraşul. Vin de la Telecentru şi practic până aici e blocat. S-a mărit şi numărul de maşini, dar un lucru bun îl fac poliţiştii, până la ora asta văd că stau". 

"Trebuie fie de schimbat modul în care se circulă, fie e lărgit străzile. Cei care parchează neregulamentar dimineaţa nu prea sunt, dar după-amiază apar".

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, cele mai aglomerate sectoare ale Capitalei sunt Centru, Râşcani şi Buiucani. Poliţia îndeamnă şoferii să se conformeze regulilor de circulaţie pentru a evita ambuteiajele în trafic.

"Recomandarea pentru conducătorii auto este să se respecte reciproc şi să respecte indicaţiile pe care le dau agenţii de patrulare. Nu este un moft de-al nostru să ne aflăm în intersecţie, dar este o necesitate, pe care dacă toţi o vor respecta, vor ajunge în siguranţă şi mai repede la destinaţie", a declarat Pavel Apostol, şeful serviciului InfoTrafic.

Cifrele mai arată că cea mai frecventă abatere în trafic este depăşirea limitei de viteză de către şoferi. În cele două luni menţionate, inspectorii de patrulare au întocmit 6.000 de procese-verbale în acest sens.

De asemenea, peste 100 de şoferi au luat amenzi pentru că au trecut la culoarea roşie a semaforului.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu