Chişinăul, scăldat în culori! Trei clădiri culturale din Capitală vor fi iluminate artistic pe timp de noapte. Care sunt acestea (FOTO)

Embed:
Încă trei clădiri culturale din Capitală vor fi iluminate artistic pe timp de noapte. Este vorba de Palatul Național "Nicolae Sulac", Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, precum şi Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu". Selecția s-a făcut în cadrul unui concurs, la care au participat 25 de tineri arhitecți. 

Ei au primit finanțare de la Primăria Capitalei, în valoare de 100.000 de lei, şi vor vor fi ghidați de o echipă de specialiști francezi. 

"M-aș bucura, dacă în scurt timp, anul acesta, aceste trei proiecte le vom inaugura cu toți împreună către Ziua Orașului Chișinău. Aș vrea ca în luna mai, să fie un prim proiect inaugurat", a declarat Ion Ştefăniţă, consilier neafiliat.

În cadrul proiectului denumit "Chişinăul de Seară - Un oraş al Luminilor", şi clădirea Primăriei urmează să fie scăldată în culori. Autorii își doresc să promoveze turismul nocturn și să organizeze, în 2019, un festival al luminilor, la fel ca în marile orașe ale lumii. 

"Sunt convinsă că împreună vom ajunge să avem acel frumos festival și să intrăm în harta orașelor europene a festivalurilor luminilor, să avem cât mai mulți turiști", a menţionat primarul interimat al Capitalei, Silvia Radu.

Proiectul a început în septembrie 2016. De atunci, 25 de clădiri istorice sunt iluminate pe timp de noapte.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu