Chișinăul s-a rupt în două. MII DE COPACI S-AU PRĂBUȘIT sub greutatea zăpezii

Cel mai verde oraş din Europa s-a rupt în două. Mii de copaci şi crengi au căzut sub greutatea zăpezii, provocând pagube considerabile. Circulaţia pe zeci de străzi rămâne închisă, iar cele mai multe curţi de blocuri sunt blocate din cauza nămeților şi a arborilor doborâţi. De dimineaţă, pentru că transportul public nu circula, oamenii şi-a făcut loc printre dărâmături şi s-au pornit pe jos la serviciu.  

Oamenii spun că au rămas şocaţi când s-au trezit dimineaţă şi au văzut potopul alb.

"E catastrofă extraordinară. Copacii toţi sunt lăsaţi.
- Aţi mai văzut aşa ceva?
- Niciodată, iaca am 65 de ani"


În unele locuri, stratul de zăpadă atingea un metru. Pentru a-şi face loc printre crengi şi copaci, locuitorii unui bloc de pe strada Alba Iulia din Capitală au pus mâna pe lopeţi şi topoare şi s-au apucat de treabă.

Pentru a evita prăbuşirea copacilor, oamenii au încercat să-i scuture de zăpadă.

La dezăpezirea oraşului au ieşit şi inspectorii de poliţie.

Din cauza drumurilor necurăţate nu a circulat nici transportul public. Iar unii oameni au fost nevoiţi să parcurgă pe jos zeci de kilometri până la serviciu.

Iar cei care s-au pornit cu maşinile personale au avut nevoie de ajutor. Şoferii de taxi spun că fac faţă cu greu numeroaselor solicitări.

"Foarte, foarte mult. Oamenii înţeleg. Este omul ne-am oprit. Dacă e pe drum, am luat şi am plecat mai departe. Altfel nicicum. În ogrăzi nu ne băgăm defel ".

Salvatorii au avut de furcă nu doar cu nămeţii. În jurul orei 12:00, din cauza unor fire de electricitate prăbușite, o gheretă a luat foc. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu