Chișinăul necunoscut al lui Iurie Colesnic. Enciclopedia care prezintă Capitala în alte culori

Embed:

Capitala de altădată se regăseşte în 630 de file. Prima ediție a cărții "Chișinăul nostru necunoscut", semnată de Iurie Colesnic, a fost prezentată în cadrul unui eveniment special. Cartea este o adevărată enciclopedie care îi va ajuta pe cei care vor să descopere istoria Capitalei țării noastre.

Iurie Colesnic a mărturisit că a reușit să facă din acest volum un album al Capitalei. Cartea are 20 de capitole în care sunt descrise monumentele istorice ale Chișinăului, dar și personalitățile marcante ale orașului.

"Tot ce mi-am propus este ca cartea să aibă 3 straturi: imagini, oameni și arhitectură. Nu este pur și simplu o carte, este un microalbum al Chișinăului. Imaginile sunt ferestre spre trecut și sunt documentele cele mai autentice ale unei realități care a fost", a declarat scriitorul Iurie Colesnic. 

Oamenii prezenți la eveniment spun că această carte este una dintre puținile lucrări care prezintă trecerea prin ani a Chişinăului.

"La noi se mai fac lucruri serioase. Asta ne face să fim tot mai mândri și să avem o atitudine mai demnă față de ceea ce înseamnă Chișinău, ceea ce înseamnă cultura noastră", a declarat directorul Muzeului Național de Artă, Tudor Zbârnea.

Iurie Colesnic este autorul a celor zece volume din seria enciclopedică "Basarabia necunoscută". Ultimul volum a ieșit de sub tipar în luna iunie, iar primul în anul 1993.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu