Chişinăul mai atractiv şi plin de culoare. Pe peretele unui bloc de locuit din sectorul Botanica a apărut o pictură murală inedită

Embed:

Chişinăul prinde culoare. În oraş au apar tot mai multe monumente şi picturi murale. Una dintre cele mai recente lucrări a fost realizată pe peretele unui bloc de locuinţe din sectorul Botanica. Aceasta are o suprafaţă de 44 metri pătraţi şi reprezintă o secvenţă din povestea "Fata Babei şi Fata Moşneagului" de Ion Creangă.

Autorii îşi propun să decoreze întregul perete cu secvenţe din această poveste.

"S-au implicat şi cei mici, lucrările au durat 10 zile şi au mers bine chiar dacă afară a plouat", a spus Radu Dumbrava, artist.

Radu Dumbrava este şi autorul picturii lui Decebal, care poate fi admirată pe o clădire de pe bulevardul ce-i poartă numele. Denumită Peretele Gloriei, lucrarea a fost inaugurată chiar de Ziua Independenţei.

"Lucrarea lui Decebal este o lucrare foarte mare care ţin mult la ea, noi am lucrat 14 zile, o echipă de trei persoane. Şi cu un mesaj foarte profund: ca lumea să ştie că la ei este puterea de care au nevoie ca să meargă înainte cu demnitate", a precizat artistul.

Recent, şi pe clădirea editurii Universul din Capitală a apărut o pictură murală cu imaginea unui copil.

"Reprezintă un băieţel care a rupt o bucată de perete sovietic şi în spatele acestui perete este o imagine a unui cosmos. De obicei pentru o lucrare murală costurile de producţie: doar schelele, vopseaua este de la 3 mii de euro", a explicat Tatiana Chivriga,  managerul proiectului UnArtOraş.

Locuitorii Capitalei apreciază efortul artiştilor:

"Mă bucură, de fiecare dată când trec mă uit la ea, îmi pare foarte reuşită".

Lucrarea a fost realizată de o asociaţie de voluntari în parteneriat cu proiectul UnArtOraş. Tot ei au l-au pictat şi pe Guliver Înlănţuit pe peretele stadionului Dinamo, dar şi alte personaje animate.

Oamenii sunt impresionaţi:

"Din personaje cunosc câte ceva din copilărie, mai ales de când eram mai mică: Garflild, Micky Mouse".

"Da, îmi place, e frumos".

"Am zis să facem poze să le arătăm celor din Bucureşti. Chiar vorbeam că oamenii de aici sunt foarte creativi".

"Dormeam aici, au venit nişte boschetari şi au încercat să ne fure vopseaua şi ne-am bătut cu dânşii. Şi poliţiştii şi copiii şi oamenii de pe stradă noi le dădeam voie să folosească baloanele să picteze şi ei", a precizat Tatiana Chivriga.

Centrul oraşului a devenit mai atractiv după ce a fost instalată o sculptură pe strada 31 August.

Anul acesta, de ziua oraşului Chișinău, pe strada pietonală a apărut un monument ce întruchipează doi tineri îndrăgostiți.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu