Chişinăul intră în feeria sărbătorilor de iarnă. Pomul de Crăciun din PMAN, inaugurat astăzi. Oamenii, impresionaţi (FOTO)

Embed:

Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi inaugurat astăzi. Lucrările de amenajare a bradului artificial sunt în toi. Ieri, angajații de la Spații Verzi au montat crengile pe carcasa din metal şi urmează să împodobească pomul cu peste 1.700 de globuri. La final, celor de la întreprinderea Lumteh nu le rămâne decât să instaleze luminițele multicolore.

"Amenajăm pomul de Crăciun. Îl îmbrăcăm cu cetină, avem carcasa cu o înălțime de 20 de metri. Acum aranjăm ramurile, iar după aia și jucăriile. Astăzi o să stăm până mai târziu până terminăm, iar mâine Lumtehul se va ocupa deja de eluminare", a menţionat Lidia Babâră, reprezentant ÎM Spații Verzi.

Unii trecători s-au oprit să vadă cum este decorat Pomul de Crăciun care va avea 20 de metri înălţime:

"Este mai vesel când treci prin oraș și vezi luminițele astea arzând și toată frumusețea pe care o fac".

"E foarte frumos, e super. Le mulțumim autorităților că au găsit așa brad frumos".

"Eu cred că este o investiție pe mai mulți ani, demult trebuia așa ceva".

Și oaspeții Capitalei au rămas impresionați de bradul din centrul oraşului:

"Este frumos. E foarte tare că faceți acest lucru acum".

"E un brad frumos, foarte mare si am vrut neaparat sa îl vedem cu luminițe si cu ornamente, asa că așteptăm cu interes să îl vedem gata curând. Cred că fiecare oraș ar trebui să aibă un brad mare, fiindcă e foarte bine pentru moralul oamenilor să vadă că a venit Crăciunul".

În premieră, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de sărbători, va fi amenajat un brad artificial. Pomul de Crăciun este o donaţie din partea unei companii de la Chişinău.

În acest an au fost cumpăraţi 1,5 kilometri de ghirlande pentru brad în valoare de 160 de mii de lei.

De asemenea, autorităţile au mai achiziţionat 4 kilometri de luminițe pentru a decora străzile. Acestea au costat 170 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu