Chişinăul intenţionează să deschidă şase puncte noi de control al migraţiei în Transnistria

Embed:

Chişinăul intenţionează să deschidă, în luna mai, şase puncte noi de control al migraţiei la frontiera administrativă cu regiunea transnistreană. Măsura face parte din planul de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. În acelaşi timp, cetăţenii străini, care vor intra în Moldova prin Ucraina, sau cei care tranzitează teritoriul ţării vor beneficia de un control simplificat.

Intenţiile Chişinăului au stârnit deja recţia negativă a Tiraspolului. Comitetul Securitate de Stat al regiunii transnistrene şi-a exprimat teama că asemenea acţiuni ar putea provoca o nouă escaladare a conflictului în zona de securitate.

La rândul său, vicepremierul în exerciţiu pentru Reintegrare, Eugeniu Carpov, susţine că autorităţile de la Tiraspol ştiu deja, de mult timp, despre instituirea noilor posturi.

Potrivit acestuia, activitatea punctelor de trecere este orientată spre cetăţeni străini şi nu îi va viza pe locuitorii Republicii Moldova, inclusiv pe cei care locuiesc în stânga Nistrului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu