Chişinăul înfloreşte: Peste 130 de mii de flori vor fi plantate în Capitală

Embed:

Chişinăul va prinde culoare. Autorităţile vor reabilita spaţiile verzi din toate sectoarele Capitalei şi vor planta zeci de mii de flori de sezon. Doar pentru procurarea plantelor, Primăria a cheltuit aproximativ 800 de mii de lei.

În această primăvară, în Chişinău vor fi plantate peste 130 de mii de flori. În special, este vorba de petunii, ţigăncuşe şi salvii.

Florile vor fi cumpărate de la mai multe pepiniere din municipiul Chişinău. Cele mai mari suprafeţe cu flori vor fi în sectoarele Ciocana şi Botanica. Chiar dacă în sectorul Centru vor fi amenajaţi doar 4 mii de metri pătraţi, numărul florilor plantate în zona centrală a Capitalei va fi cel mai mare.

"Accentul cel mai mare va fi pus pe centrul oraşului, îm preajma monumentelor istorice, dar nu uităm nici de celelalte sectoare ale oraşului, practic la intersecţii de străzi, pe bulevarde avem multe rabate, multe pete floricole la care am folosit nu numai flori", a declarat Galina Leahu, şef-adjunct al Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi.

În Capitală vor fi plantate peste 18 specii de flori. Pentru procurarea şi întreţinerea lor vor fi cheltuiţi peste 3,3 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu