Chișinăul în șantier. Începe reparaţia străzilor și plombarea cu asfalt fierbinte

Embed:

Veşti bune de la Primăria Capitalei. Autorităţile municipale anunţă că, din 20 martie, începe reparaţia străzilor din Chişinău. Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, în acest an, sunt prevăzute aproximativ 100 de milioane de lei doar pentru reparația drumurilor și întreținerea infrastructurii rutiere.

"Ce înseamnă lucrări de primăvară, asta nu înseamnă câte o căldare de asfalt în gaură, dar frezarea porţiunii şi asfaltarea ei. În jur de 60 de mii de m2 sunt prevazuți pentru lucrările de primăvară, noi începem în jur de 20 martie şi vor dura circa o lună şi jumătate două luni", a declarat primarul interimar, Ruslan Codreanu.

"În acest an, vor fi reparate capital 11 străzi din Chişinău. Este vorba despre arterele Petru Rareş, Ialoveni, Studenţilor, Scutari, Constantin Vârnav, Socoleni, Eugen Coca, Nicolae Zelinski, Vissarion Belinski, dar şi bulevardele Traian şi Renaşterii. Bugetul pentru reparaţia acestor străzi este de 36 de milioane de lei."

"Văd că în unele locuri mai pun, le mai cârpesc, peste tot se străduie să facă, ca niciodată. Chiar imediat după ce s-a topit zăpada au început să facă."

"Se circulă greu, dar nu imposibil. Ne bucurăm că o să le facă, este o măsură foarte bună pentru şoferi şi pentru maşinile noastre, sperăm că cu timpul să fie toate asfaltate."

"E foarte bine că s-au apucat de lucru, trebuie să avem drumuri bune. "

De asemenea, în acest an vor fi amenajate până la 2500 de locuri noi de parcare.

"În fiecare sector vor fi câte 350-400 de locuri de parcare. Împreună cu preturile de sector şi cu cetăţenii au fost identificate locurilele unde vor fi amenajate parcările respective, fie în curţi de blocuri, fie pe partea carosabilă, pe bulevarde şi pe străzi", a spus primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Totodată, din mai, va începe şi aplicarea marcajului rutier. Pentru asta fiind prevăzute peste 5,4 milioane de lei.

"Am planificat mai mult metraj decât anul trecut, la moment suntem în proces de evaluare, licitaţia a fost ieri, vedem cum merge şi sperăm că vom avea marcaj şi pe străzi pe care nu am avut nai de zile", a menționat Marcel Zastânceanu director "EXDRUPO".

Municipalitatea a mai anunţat că pentru reparaţia străzilor secundare vor fi contractate firme private, pentru aceste lucrări fiind prevăute 20 de milioane de lei. Alte 18 milioane de lei vor merge la reparația drumurilor din suburbii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu