CHIȘINĂUL CU MASCĂ PE FAȚĂ. Fotoreport din orașul speriat de carantină

Embed:

Cazurile de îmbolnăvire cu noul COVID-19 în ţara noastră sunt în continuă creştere, iar autorităţile înăspresc, periodic, regulile pentru cetăţeni. Unele au titlul de recomandare, altele sunt însă obligatorii, iar cei care nu le respectă riscă să fie amendaţi. 

Aşadar, pe durata stării de urgenţă este strict interzisă ieşirea oamenilor în păduri, în parcuri, pe terenuri de joacă ori în zone de agrement. În caz că staţi în carantină 14 zile sau aveţi simptome de gripă ori răceală nu aveţi voie să ieşiţi din casă.

O altă regulă obligatorie este respetarea distanţei sociale, care este de cel puţin un metru, atunci când mergeţi la cumpărături sau în transportul public.

Din categoria lucrurilor şi acţiunilor admise, dar limitate fac parte: deplasările la medicul de familie sau la serviciu, dacă acestea nu poate fi desfăşurată de acasă.

Totodată, în perioada stării de urgenţă sunt permise ieşirile pentru cumpărături strict necesare, dar acestea trebuie făcute la cel mai apropiat magazin. Cei care au animale de companie le pot plimba doar pentru o perioadă scurtă de timp, în spaţii publice de pe lângă bloc. 

Dacă niciunul din punctele enunţate mai sus nu reprezintă o urgenţă, staţi acasă şi respectaţi regulile elementare de igien

loading...

Lasă un comentariu