Chişinăul CERE Moscovei să renunţe la manifestările dedicate celei de-a 25-a aniversări de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru

Embed:

Chişinăul cere Moscovei să renunţe la organizarea în mod unilateral a manifestările dedicate celei de-a 25-a aniversări de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

În acest sens, astăzi, la Ministerul de Externe a fost convocat într-o ședință, ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin.

Astfel, s-a pus accentul că nu este momentul oportun ca la manifestările consacrate acestei aniversări să fie invitați artiști și delegați din Federația Rusă. În contextul în care între cele două țări trebuie păstrate relațiile de prietenie și încredere.

De asemenea, au fost învocate mai multe demersuri ale autorităţilor moldoveneşti privind transformarea misiunii de pacificatori într-una civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe i-a sugerat delegației ruse în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze venirea în Moldova pentru a participa la cea de-a 25-a aniversare de la începutul misiunii de pacificare.

Ieri, şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a dat o replică dură şefului statului, Igor Dodon, care a anunţat că va împărţi decorații în stânga Nistrului. Într-o postare pe internet, Candu i-a sugerat lui Dodon că încălcarea frecventă a Constituţiei ar putea determina Parlamentul să revadă atribuţiile preşedintelui ţării.

Iar liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat pentru prestigioasa revistă americană The Hill că Moldova are nevoie de ajutorul SUA și al UE pentru a soluționa conflictul transnistrean și pentru a nu cădea, din nou, în zona de influență a Rusiei

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu