Chişinăul, capitală diplomatică a UE pentru o zi. Iată primele declaraţii ale miniştrilor de Externe europeni sosiţi în Moldova

Embed:

Chişinăul este acum, cu adevărat capitala diplomatică a Uniunii Europene, chiar dacă şi pentru o zi. 28 de miniştri de Externe ai ţărilor din UE au venit în ţara noastră. Luni, ei vor participa la Reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Moldovei.

"Ne dorim să vedem că Moldova progresează, alături de Uniunea Europeană. Este un proces lung, este nevoie de foarte multe discuții. Trebuie să le spunem și oamenilor despre beneficiile care vor veni", a declarat ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George Vella.
 
"Suntem întotdeauna pregătiţi să cooperăm şi să facem schimb de experienţă cu Republica Moldova în ceea ce priveşte modalitatea noastră de integrare. Suntem mereu pregătiţi să împărtăşim această experienţă şi suntem foarte bucuroşi că avem o cooperare largă în toate domeniile", a precizat ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius.

Cei 28 de miniștri de externe ai țărilor membre UE vor discuta la Chișinău despre colaborarea la etapa de implementare a prevederilor Acordului de Asociere și de Liber Schimb. În cadrul reuniunii, oficialii vor elabora și un plan de acțiuni pentru țara noastră.

Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova a fost lansat, în ianuarie 2010, la iniţiativa României şi Franţei, pentru a promova țara noastră pe agenda europeană. Aceasta va fi cea de-a doua reuniune organizată la Chişinău, după cea din septembrie 2010.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu