Chișinăul, blocat din cauza consilierilor care nu vin la ședintă. Marile proiecte de investiții pot pierde finanțarea

Embed:

Capitala riscă să piardă trei milioane de euro, bani acordaţi de BERD, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor termice de pe străzile 31 august, Tighina şi Alexandru cel Bun. Şedinţa Consiliului Municipal, la care primarul interimar Nistor Grozavu urma să primească împuterniciri pentru a semna contractul de finanţare, a fost amânată, din lipsă de cvorum.

"Mâine este termenul limită de aprobare a acestui acord adițional pentru acest credit necesar pentru executarea lucrărilor la rețele de pe următoarele trei străzi",a spus primar interimar al Capitalei, Nistor Grozavu.

În aceste condiţii, lucrările de reparaţie ar putea fi blocate. Tot astăzi, consilierii municipali urmau să-i delege lui Nistor Grozavu responsabilitatea de a semna contractul de finanţare nerambursabilă de 11 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de apă și canalizare din Capitală.

Mai mult, din cauza absenţei aleşilor locali stagnează şi lucrările de amenajare a staţiei de epurare la groapa de gunoi de pe strada Uzinelor. Din 51 de consilieri aleși, în sală au fost prezenţi doar 18. De la ședință au lipsit socialiștii şi popular-europenii.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu