Chişinăul are un nou PRIMAR INTERIMAR! Nistor Grozavu a renunţat la funcţie dar rămâne viceprimar

Embed:

Fostul preşedinte al companiei Union Fenosa, Silvia Radu este noul primar interimar al Capitalei. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de către Nistor Grozavu, care a spus că a renunţat la funcţia de edil interimar şi rămâne viceprimar al municipiului Chişinău.

În acelaşi timp, Grozavu l-a numit în funcţia de viceprimar pe consilierul municipal PPEM, Ruslan Codreanu.

Înainte de şedinţa săptămânală de la Primărie, Silvia Radu şi consilierul municipal Ruslan Codreanu au fost numiţi de Grozavu în funcţia de viceprimar.

"Doamna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate şi eficienţă în managementul primăriei. Pe domnul Ruslan Codreanu îl cunoaşteţi cu toţii este consilier municipal, un om cu o bogată experienţă deja în administraţia publică", a declarat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu. 

După care, Nistor Grozavu a anunţat că renunţă să mai exercite interimatul funcţie de primar general şi că aceste atribuţii vor fi preluate de Silvia Radu.

"Voi rămâne în continuare viceprimar atât timp cât va fi nevoie de cunoştinţele şi experienţa mea. Accentuez că în dispoziţia de numire a viceprimarului Silvia Radu este menţionat că anume ea va asigura interimatul de primar general. La situaţia dată am ajuns ca urmare a discuţiei cu cei doi candidaţii la funcţia de viceprimar", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu. 

La scurt timp după acest anunţ, Silvia Radu şi Ruslan Codreanu au fost prezentaţi colegilor de la Primărie.  

"Am venit în acestă funcție, fiindcă am fost rugată de domnul Grozavu să vin. Nu mi-am propus să devin primar, cel puțin astăzi, și să particip pe viitor la alegeri, dar când va fi momentul vom discuta despre acest lucru", a declarat noul primar interimar al Capitalei, Silvia Radu.  

"Rămân deschis în continuare spre cooperare cu Consiliul Municipal fără de care activitatea executivă este blocată. Pun mare accent și mă bazez pe profesionalismul și pe oamenii profesioniști din Primăria municipiului Chișinău", a spus viceprimarul Chișinăului, Ruslan Codreanu. 

Dispoziţia privind numirea celor doi viceprimari a fost semnată de Nistor Grozavu în baza Legii cu privire la municipiul Chişinău, adoptată anul trecut la iniţiativa Partidului Liberal.

Potrivit documentului, primarul poate numi adjuncţii printr-o dispoziţie dacă la două şedinţe consecutive ale Consiliului municipal proiectul privind numirea viceprimarilor este exclus de pe ordine de zi sau nu întruneşte numărul necesar de voturi.

Liberalii s-au arătat deranjați de dispoziţia semnată de Nistor Grozavu.

Vicepreședintele PL Valeriu Munteanu a declarat pe o reţea de socializare că toate actele care au stat la baza acestei decizii vor fi contestate în instanţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu