Chişinău, raiul gheretelor. Unele chioşcuri apar în locul celor evacuate de Primărie

Embed:
Unele dispar, iar în locul lor apar altele noi. Vorbim despre gheretele, care, în pofida unui ordin de evacuare din anumite zone ale Chişinăului, rămân o bătaie de cap pentru pretori, cei direct responsabili de această problemă. Acest chioşc a apărut peste noapte la intersecţia străzii Florilor şi Bogdan Voievod din sectorul Râşcani. Ghereta este amplasată pe marginea trotuarului, iar vitrinele sunt pline cu ţigări. Oamenii din zonă spun că amplasarea ei este nepotrivită în condiţiile în care în apropiere sunt câteva instituţii de învăţământ.

"Aici este şcoala. Sunt două şcoli: Ştefan şi Natalia, aici pentru copii cui trebuie ţigări? Noi luptăm, educăm copiii, ca să fie educaţie, dar nu peste tot numai ţigări, nebunii, prostii".

"Dacă sunt amplasate potrivit nu strică să cumperi o apă, un biscuit, dar dacă sunt în exces atunci respectiv nici n-arată frumos".

"Cafea, ţigări şi tutun, toate străzile. A fost pentru un pix să se vândă nu se poate că acesta este interzis, dar cafeaua, ţigările, băutura se poate".

Pretorul sectorului Râşcani, Vlad Melnic, a aflat de la noi despre aceasta gheretă. Potrivit lui, chioşcul că a ajuns acolo, după ce ar fi fost demontat de pe o stradă principală.

"Dacă a fost eliberată schema de amplasare cu nişte mici abateri, ghereta dată o să fie evacuată. Noi am convenit cu agenţii economici din străzile centrale să facem transferul pe străzile adiacente", a spus pretorul sectorului Râşcani al Capitalei, Vlad Melnic.

Problema gheretelor a fost discutată recent la şedinţa săptămânală a Primăriei Capitalei. Ion Ceban le-a dat un termen de zece zile subalternilor ca să găsească soluţii în privinţa evacuării gheretelor amplasate nejustificat.

"Am dispus în termen foarte scurt, doi viceprimari să dea propuneri împreună cu pretorii cum scoatem gheretele unde se vând ţigările. Mai ales, dacă sunt în apropiere nemijlocită a instituţiilor sociale", a menţionat primarul Capitalei, Ion Ceban.

În Capitală sunt acum în jur de 2800 de gherete.
loading...

Lasă un comentariu