Chişinău, oraşul florilor de tei! Peste 1.000 de arbori urmează să fie plantaţi în acest an

Embed:

Chișinăul se va transforma într-un oraș cu flori de tei. Angajaţii de la ”Spații Verzi” au început să sădească  pe arterele principale ale Capitalei puieți de tei, în locul copacilor defrișați zilele trecute.

În timp ce pe strada Bănulescu-Bodoni plantau puieții, în preajma Arcului de Triumf, muncitorii tăiau cu spor arborii bătrâni.

Pe lângă tei, pe străzile orașului vor mai apărea frasini şi păducei. 

Lucrările au început pe strada Mitropolitul Bănulescu-Bodoni unde au fost dați jos peste 20 de copaci de salcâm boieresc.

În locul acestora au fost sădiți puieți de tei, care potrivit specialiștilor de la ”Spații Verzi”, oferă un aspect deosebit orașului .

"Speciile acea au fost alese sunt tei, frasin, dud plângător, păducel. Au balot de pământ la rădăcină și acești copaci se înrădăcinează 100 de procente. sperăm că în câțiva ani îi vom avea în floare", a spus șeful adjunct Întreprindere Spații Verzi, Galina Leahu.

În timp ce pe strada Bănulescu-Bodoni, erau sădiţi puieții, în scuarul Catedralei, muncitorii defrișau copacii bătrâni de peste patru decenii.

Mulţi locuitori ai Capitalei cred că schimbarea e spre bine, unii însă o critică:

"Păi e lucru bun care au făcut, cine a dat ideea. Copacii cei bătrâni trebuie de acum să ne părăsească, ei trebuie înnoiți."

"Dacă au înghețat iarna și sau uscat în vară, adică este îndreptățit această metodă. Poate nu-i atât de gravă situația, pentru că-i mai grav atunci când se taie și nu se pune în loc. Părerea mea ar fi să-i lăsat pe cei vechi."

"Nu cred că este o alegere potrivită, din cauza că pe timp de iarnă copacii pot să înghețe. Nici nu arată atât de frumos, mici și mari. Trebuia să fie o ordine oarecare."

Anul acesta, Întreprinderea Municipală Spații Verzi planifică să planteze peste o mie de arbori în Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu