Chirtoacă urcă pe locul întâi în TOP 50 politicieni din luna mai

Embed:

Campania electorală le-a crescut cota politică lui Chirtoacă şi Dodon, care au urcat în TOP 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii mai. Aşa arată rezultatele evaluării realizate de Centrul independent de cercetare şi consultanţă "Politicon".

Aparent, se poate vorbi despre o surpriză. După cinci luni "Vlad Filat îi cedează locul de frunte liberalului Dorin Chirtoacă, care a acumulat 197 puncte. Chirtoacă a primit opt note de zece. Aceasta este media  pe care o acumulează, de obicei, liderii clasamentului", a explicat preşedintele Centrului, Anatol Ţăranu.

În top urmează Vlad Filat, cu 190 de puncte. Inversarea ocupanţilor primelor două locuri sunt puse de Ţăranu pe seama problemelor de imagine cu care s-a confruntat Filat în interiorul propriei formaţiuni.

Podiumul este completat de comunistul Igor Dodon,  care a strâns 176 de puncte. "Locul III este o surpriză şi pentru mine. Igor Dodon are un spor impunător la capitolul notelor de  9", a comentat preşedintele "Politicon".

Iată clasamentul complet:

  1. Dorin Chirtoacă, candidatul PL la Primăria Chişinău
  2. 2. Vlad Filat, preşedinte PLDM şi premier
  3. 3. Igor Dodon, candidatul PCRM la Primăria Chişinău
  4. 4. Marian Lupu, preşedinte interimar
  5. Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe
  6. Vladimir Voronin, preşedintele PCRM
  7. Mihai Ghimpu, preşedintele PL
  8. Valentina Buliga, ministrul Muncii
  9. Iurie Ciocan, preşedintele CEC
  10. Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului

Anatol Ţăranu a ţinut să precizeze că se aşteaptă ca în luna iunie acest top să prezinte schimbări semnificative.

TOP-ul celor mai influenţi 50 de politicieni din Moldova este realizat în fiecare lună de experţi moldoveni.  La realizarea clasamentului pentru luna mai au participat 22 de experţi, iar numărul maxim de puncte pe care îl putea obţine un politician este de 220 de puncte.

Criteriile luate în calcul sunt : influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media şi perspectivele politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu