Chirtoacă ştie cine a postat pe Internet testele de la examenele de bacalaureat

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, vine cu acuzaţii dure la adresa Ministerului Educaţiei. Potrivit edilului, anume reprezentanţii din cadrul instituţiei au postat pe internet testele de la examenul de bacalaureat de astăzi.

"Anul acesta nu părinţii şi absolvenţii au picat bacalaureatul, ci Ministerul Educaţiei. Astăzi s-a demonstrat că cei de la Minister nu au capacitatea de a organiza examenele", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Edilul a menţionat că testele apărute pe Internet au fost xeroxate şi scanate şi nu au fost fotografiate cu telefonul mobil.

"Rog să prezinte imagini de pe camerele de supraveghere din centrele de BAC, cu acei elevi care au asupra lor xeroxuri şi scanere. Pentru că testele plasate astăzi pe Internet au fost xeroxate şi copiate şi se vede foarte bine că este altceva decât fotografiatul cu telefonul mobil. Prin urmare, nu elevii sunt cei care au plasat testele pe Internet. Testele au fost postate de reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Organele competente ar trebui să investigheze acest caz", a punctat Chirtoacă.

Primarul municipiului Chişinău a venit şi cu unele recomandări pentru Ministerul Educaţiei: "Să renunţe la experimentele păguboase şi să recunoască incapacitatea şi greşelile de organizare a bacalaureatului. Să se consulte cu profesorii şi la anul să organizeze examenele mult mai bine".

Publika.md menţionează că, astăzi, absolvenţii de liceu au susţinut a doua probă la examenul de bacalaureat, cea la limba străină. La nici o oră de la începerea examenului, pe Internet au apărut testele la examenul la limba engleză şi franceză.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu