Chirtoacă şi Dodon "se bat la şah" FOTO

Embed:

O tablă imensă de şah a fost amplasată astăzi  în Scuarul Catedralei din Chişinău. 

Este vorba de un proiect al Primăriei Capitalei, împreună cu Academia Naţionale de Şah din Moldova şi care vine în ajutor pasionaţilor „sportului minţii" să poată profita de un joc în aer liber.

Tabla de şah are 16 metri pătraţi, piesele sunt confecţionate din lemn şi au înălţimea de 50-100 cm.

Prezent la eveniment, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat: "Pentru noi în special, cei din Republica Moldova, cred că e binevenit să reuşim să gândim cu 2-3 paşi înainte, aşa cum se întâmplă în şah. Şi acest sport să ne ajute să fim pregătiţi în tot ceea ce avem de făcut în continuare".

Instalarea tablei de şah a costat 30 mii lei, bani achitaţi de Primăria Chişinău. Aceasta va fi amplasată în preajma Catedralei pe durata sezonului estival.

Publika.md menţionează că acţiunea Primăriei vine după ce, în vara acestui an, Federaţia de Şah din Republica Moldova, condusă de Igor Dodon, a  instalat mese speciale pentru şah în parcul din sectorul Rîşcani

"Este prima acţiune de promovare a şahului în Chişinău şi planificăm ca asemenea mese să apară în parcurile publice din toate sectoarele capitalei", a menţionat atunci Igor Dodon.

Solicitat să comenzete acţiunea primarului municipiului Chişinău Igor Dodon a spus: "Chirtoacă încearcă să ne copieze, dar cam nereuşit. Nu mă deranjează această acţiune a sa".

Publika.md aminteşte că  Igor Dodon a fost principalul contracandidat al lui Dorin Chirtoacă la alegerile locale din 2011. 

Recent, Dodon a lansat ideea organizării un referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al municipiului Chişinău. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu