Chirtoacă propune: Dublarea taxei de drum pentru şoferii din Chişinău

Embed:

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, propune dublarea taxei de drum pentru şoferii din Chişinău. Chirtoacă vrea ca pe lânga taxa de drum, care se acumulează în fondul rutier de stat, să fie introdusă o taxă similară, dar care să meargă într-un fond rutier municipal.

"Să avem un fond rutier obişnuit şi un fond rutier municipal, aparte, care să fie egal cu fondul rutier actual. Deci, practic încă un fond rutier, achitat de fiecare. Asta ar însemna nu 40, dar plus 80, că jumătate merg la bugetul de stat", a specificat Chirtoacă.

Anual, de la şoferii din Chişinău sunt acumulate peste 80 de milioane de lei, care, însă, nu rămân în bugetul municipal, jumătate din sumă fiind transferată în bugetul de stat. În aceste condiţii, Fondul Rutier al Capitalei ar putea depşi 120 de milioane de lei, bani ce ar urma să fie utilizaţi exclusiv pentru reparaţia străzilor din Capitală.

Anul acesta, cu tot cu împrumuturi şi credite străine, bugetul pentru drumuri constituie peste 250 de milioane de lei. Pentru reparaţia tuturor străzilor din Chişinău sunt necesare peste 5 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu