Chirtoacă: Până la finele anului vom ansambla încă 5 troleibuze, iar la anul alte 50

Primăria Municipiului Chişinău va mai asambla până la sfârşitul acestui an cinci troleibuze. Până acum au fost asmblate cinci unităţi. Informaţia a fost oferită de primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă la o emisiune de la postul de televiziune TV 7. 

"Până acum am asamblat cinci troleibuze şi sperăm că până la sfârşitul anului vom mai reuşi asamblarea a altor cinci. Pentru anul viitor preconizăm asamblarea a 50 de unităţi" a spus primarul.

Totodata, Dorin Chirtoacă a mai declarat că în contractul cu BEI şi BERD este prevăzută o clauză care prevede modernizarea transportului urban. Astfel, se va renunţa pas cu pas la serviciile microbuzelor explică edilul.

"Noi o să renunţăm treptat la microbuze. Avem indicată o clauză în contractul cu BEI şi BERD. Este o cale fără întoarcere, deoarece calitatea serviciului este foarte rea. Depinde cât de rapid o să reuşim să înoim parcul de troleibuze. Oricum trebuie să mulţumim celor care ne-au ajutat pe parcursul acestor 15 ani" a mai adăugat primarul.

Publika.md menţionează că, la sfârşitul lunii septembrie şoferii de microbuze din Capitală au intrat în grevă, solicitând majorarea preţului pentru o călătorie până la cinci lei. Pe parcursul a două zile transportul din Capitală a fost practic paralizat.

Amintim că, Primăria a procurat anul trecut 102 troleibuze noi din Belarus. Achiziţia a fost posibilă datorită unui împrumut, în valoare de 10 milioane de euro, acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii. Banii trebuie rambursaţi timp de zece ani, dobânda fiind de 5 la sută, cu o perioadă de graţie de doi ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu