Chirtoacă, nemulţumit de reacţia unor subalterni la seismul de duminică. "Cutremurul nu cunoaşte sărbători"

Embed:

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a început cu mustrări şedinţa de azi a Primăriei. Edilul a criticat modul în care au reacţionat, în timpul şi după cutremurul de duminică dimineaţa, unele servicii şi instituţii. În final, s-a decis organizarea unei şedinţe speciale a comisiei pentru situaţii excepţionale miercuri.

Cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică a fost primul subiect discutat la şedinţa Primăriei. Chirtoacă s-a arătat nemulţumit de faptul că serviciile abilitate nu practică inspecţiile în teritoriu, aşteptând doar să fie sesizate de către cetăţeni. "Ceea ce observ la nivelul serviciilor noastre este că pe lângă faptul că nu avem schimbări în sistem, este mai degrabă o acumulare a apelurilor din teritoriu. Or, cutremurul cu aşa intensitate necesită o acţiune inversă din partea instituţiilor abilitate. Este vorba despre inspectarea în teritoriu, aşa putem aştepta ani de zile să ne sune cineva", a remarcat primarul.

Şi mai mult l-a scos din fire reacţia responsabililor de la Direcţia situaţii excepţionale a municipiului. "Domnule Guştiuc, sunteţi şeful serviciului situaţii excepţionale. Serviciul dvs nu are zile de sâmbătă, duminică, a fost o situaţie reală, nu o simulare. Nu merge cu duminica şi cu altele. Cutremurele de 6, 7 şi mai mult reprezintă un risc şi din acest punct de vedere, nu accept că ieri a fost duminică şi că serviciile aveau dreptul să stea cu capul pe pernă. Cutremurul nu cunoaşte sărbători", a declarat Dorin Chirtoacă.

La solicitarea şefului Direcţiei situaţii excepţionale, Iurie Guştiuc, s-a decis să fie organizată o şedinţă a comisiei pentru situaţii excepţionale, miercuri, la ora 12.00. "În cadrul şedinţei, fiecare va trebui să explice ce a făcut şi cum", a precizat edilul capitalei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu