Chirtoacă luptă cu ţânţarii VIDEO

Embed:

Primăria Capitalei a declarat război ţânţarilor. Autorităţile au testat, joi, o nouă tehnologie de luptă împotriva insectelor. Procesul de dezinsecţie a deranjat nu doar ţânţarii din parc, dar şi petrecăreţii de acolo. Aceştia s-au supărat pe primarul Dorin Chirtoacă că substanţa cu care au fost stropiţi copacii le-a stricat cheful de distracţie.

Deşi oamenii au fost anunţaţi să plece mai devreme din parc, puţini au ţinut cont de recomandările Primăriei.

"De ce când noi stăm şi ne odihnim, de ce nu se vine dimineaţă, când nu este nimeni aici. Azi e sărbătoare. Dvs. dacă sunteţi moldovean trebuie să ştiţi că azi e sărbătoare", spune un locuitor nemulţumit.

După ce spiritele s-au mai calmat, primarul a vorbit şi despre proiect.

"Am primit o ofertă şi o testăm. nu am declarat noi lupta cu ţânţarii. O testare să vedem dacă face să o luăm la înarmare sau nu. Sunt oferte de ce să nu le testezi", a declarat Dorin Chirtoacă.

Oamenii nu au fost prea încântaţi de ideea Primăriei. "În afară de ţânţari mai există o mulţime de alte insecte care provoacă deranj. Dacă o să stropească şi nu o să murim şi noi împreună cu ele, este foarte bine", susţine un alt locuitor.

Costurile pentru dezinsecţia unui hectar de parc se ridică la aproape 300 de euro, iar preţul unei autospeciale este la 40 de mii. Pentru lupta cu ţânţarii, Primăria are nevoie de 5 astfel de maşini.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu