Chirtoacă, la sfat cu administratorii de rute. Vor discuta despre majorarea tarifului pentru o călătorie cu microbuzul

Embed:

Administratorii liniilor de microbuz şi primarul Dorin Chirtoacă se întâlnesc în această dimineaţă pentru a discuta despre proiectul de majorare a tarifului pentru o călătorie până la cinci lei. Documentul urmează să fie examinat pe 14 iunie, în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău.

Edilul Capitalei nu exclude că examinarea proiectului ar putea fi amânată. Şi asta pentru ca şoferii şi administratorii liniilor de microbuz să reuşească să pună la punct toate cele necesare. Chirtoacă a menţionat că tariful va fi majorat cu doi lei doar dacă şoferii se vor conforma mai multor reguli. Este vorba despre nedepăşirea vitezei de 50 de km pe oră, instalarea unui rând de scaune suplimentar, transportarea a cel mult cinci pasageri în picioare şi oprirea doar în staţiile special amenajate pentru microbuze. Majorarea cu doi lei a tarifului pentru o călătorie cu microbuzul se va face doar atunci când şoferii vor respecta strict regulile de circulaţie.

"Am să rog poliţia insistent să verifice unităţile de transport în trafic şi să pedepsească la sânge tot ceea ce înseamnă abateri. Să terminăm cu chestiunea asta de şantaj. Tarifului este ultima componentă şi vreau să văd respectate şi celelalte cerinţe, după care ajungem şi la preţul pentru o călătorie cu microbuzul", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Discuţiile pe marginea acestui subiect au apărut după ce în ultima perioadă, au avut loc mai multe accidente grave cu implicarea microbuzelor, în urma cărora au decedat cinci persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu