Chirtoacă la Procuratură: "Numitul Igor Dodon să fie tras la răspundere. Aștept răspuns până vineri"

Embed:

Candidatul PL la funcţia de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a depus astăzi, 13 iunie, un demers la Procuratura Generală.

Chirtoacă solicită Procuraturii să îl tragă la răspundere pe contracandidatul său, comunistul Igor Dodon, pentru fals în acte publice, fals în declaraţii şi uz de fals.

Liberalul îl acuză pe Dodon că a falsificat Monitorul Oficial al României, decupând câteva pagini din actul românesc și lipindu-le după bunul plac, astfel încât să îl învinovățească pe primul că a cumpărat troleibuze în mod ilegal.

Chirtoacă s-a adresat instanței de judecată "pentru apărarea onoarei profesionale”.

„Solicităm ca procuratura să se pronunţe de urgenţă asupra cazului de fals şi întrucât are legătură directă cu algereile, este important ca informaţia să fie confirmată până vineri 17 iunie, să fie dat un răspuns clar”, a  explicat Dorin Chirtoacă.

De asemenea, liberalul a precizat că săptămâna aceasta va depune o cere în instanţă prin care va solicita acordarea despăgubirilor morale pe acest caz, în valoare de 12,5 milioane de Euro, contravaloarea a 100 de troleibuze noi.

Amintim că, anterior, candidatul PCRM la funcţia de primar, Igor Dodon, a spus că "la altceva nu te poţi aştepta de la un showman".

Menționam că, potrivt Codului Penal, falsul în acte publice  se pedepsește cu minim 10 mii de lei sau închisoare până la 2 ani și privarea de a deține funcții publice încă 5 ani. Falsul în declarații se pedepsește cu minim 30 de mii de lei sau un an de pușcărie, iar pentru uz de fals - cu 15 mii de lei sau 2 ani de închisoare.


Pe aceeaşi temă