Chirtoacă, indignat de faptul că o bună parte dintre moldoveni sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi

Embed:

Pământul arde, iar moldovenii se piaptănă. De această părere este liderul PL, Dorin Chirtoacă, care s-a arătat indignat pe Facebook de faptul că o bună parte dintre moldoveni sărbătoresc astăzi Crăciunul pe stil vechi. Fostul primar s-a mai dat cu părerea şi despre incendiile din Australia, topirea gheţarilor, precum şi despre bugetele pentru apărare ale Statelor Unite ale Americi, Chinei şi Rusiei.

În aceeaşi postare, Chirtoacă se întreabă de ce mai polemizăm în privinţa limbii vorbite şi de ce sărbătorim încă odată Crăciunul şi Anul Nou - pe vechi, în timp ce încălzirea globală bate record după record, iar un continent întreg arde.

Postarea a stârnit sute de reacţii, îndeosebi negative, în care mai mulţi internauţi au scris că nu văd legătura dintre Crăciun şi incendiile din Australia. 

Totuşi, în 2015, pe când era primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă nu avea nimic împotrivă ca moldovenii să sărbătorească de două ori Crăciunul. Atunci, Chirtoacă a scris că în Capitală, sărbătorile de iarnă sunt şi pe stil nou şi pe stil vechi, de aceea, iluminatul festiv din Chişinău este aprins pe 1 decembrie şi deconectat pe 15 ianuarie, când se încheie sărbătorile pe stil vechi. Chirtoacă mai menţiona că fiecare este liber să sărbătorească atunci când doreşte, aşa cum se spune la noi: "Şi pe nou, şi pe vechi!

loading...

Lasă un comentariu