Chirtoacă îndeamnă partidele unioniste din Moldova să-şi consolideze forţele: "Să formăm un front larg proeuropean, care să poată câştiga alegerile"

Embed:

Liderul Partidului Liberal cheamă partidele unioniste din Republica Moldova să participe la Consiliul PL din această duminică pentru a pune bazele unei mişcări unioniste. Dorin Chirtoacă propune ca unioniştii să-şi consolideze forţele chiar la următoarele alegeri prezidenţiale.

"În cadrul mişcării unioniste să ne putem regăsi toţi acei care ne dorim unirea. Pentru ca împreună cu partidele proeuropene aşa numite stataliste să formăm un front larg proeuropean şi unionist, care să poată câştiga alegerile oricând de acum în acolo. Astfel încât cetățenii să cunoască că nici un vot nu este pierdut", a comunicat liderul PL, Dorin Chirtoacă.

Seara trecută în cadrul unei emisiui de la un post privat de televiziune, preşedintele Uniunii Salvați Basarabia, fostul liberal Valeriu Munteanu, a vorbit despre faptul că a avut deja unele discuţii cu liderul PL. Munteanu a precizat că pentru consolidarea dreptei unioniste este nevoie să fie făcute compromisuri din partea tuturor partidelor.

"Am avut discuții cu preşedintele Chirtoacă. Apropo discuții calde, foarte profunde, ca doi oameni de sat, fără a ne reproșa nimic unul altuia. Că alături de alte entități vom putea începe acest proces care are la bază intenția de a găsi o formulă de a ne regăsi împreună. A treia entitate apropiată de această platformă este PLDM, discuții s-au dus până la reapariția lui Filat", a afirmat liderul USB, Valeriu Munteanu.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, şi noul preşedinte al Partidului Unității Naționale Octavian Ţîcu, nu au fost de găsit la telefon pentru a comenta propunerea lansată de Dorin Chirtoacă.

loading...

Lasă un comentariu