Chirtoacă îi îndeamnă pe subalterni să apeleze la "naşii" de prin instanţe

Primarul Dorin Chirtoacă îi îndeamnă pe subalterni să soluţioneze problemele municipiului apelând la „rudele” care ocupă funcţii de răspundere în instanţele de judecată. Este vorba despre directorul Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, care se presupune că ar fi naşul de cununie al preşedintelui Curţii de Apel Economice.

Situaţia din cadrul Regiei Transport Electric, conturile căreia rămân blocate în continuare, a fost unul dintre subiectele abordate la şedinţa de azi a Primăriei. În acest context, Edilul Capitalei a prezentat o scrisoare de la compania „Vasu” din Federaţia Rusă, care a pus sechestru pe conturile Regiei. „Aici scrie că Gheorghe Morgoci e naşul de cununie al lui Aureliu Colenco, preşedintele Curţii de Apel Economice. Şi cum aşa domnule Morgoci, chiar stai cu conturile blocate?”,  s-a arătat interesat Dorin Chirtoacă.

Directorul RTEC dezminte, însă, informaţia. „E o aberaţie a acestei întreprinderi ca să tergiverseze rezolvarea cazului. E o informaţie care nu corespunde realităţii. Pe domnul Colenco pentru prima dată l-am văzut la şedinţa de judecată”, a declarat acesta.

Morgoci a mai adăugat că apreciază situaţia la ora actuală drept „atac raider asupra întreprinderii” şi că este necesară intervenţia instituţiilor abilitate ale statului.

„Din păcate, aceasta se cheamă haz de necaz. Uneori nici nu ştii cum să reacţionezi la toate minunăţiile, mai exact tâmpeniile. Regia Transport e chiar într-o situaţie dificilă, fiind supusă acestor atacuri banditeşti timp de ani de zile. Avem trei sau patrui ani de când batem alarma. La cele 13 milioane pe care am încercat să le păstrăm să nu fie luate, s-au mai adăugat încă 9, chiar dacă avem toate deciziile judecătoreşti care au anulat aceste datorii. Executorii judecătoreşti pretind, totuşi, că există unele datorii şi încă se invocă articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, a comentat acesta.

Primarul i-a dat şi un sfat directorului RTEC: „Stimate domnule Morgoci, vezi cum îţi rezolvi problemele de familie. Că la noi aşa se rezolvă”.

Dificultăţile la întreprinderea municipală durează din mai 2010. De atunci, conturile RTEC au fost blocate de mai multe ori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu