Chirtoacă explică noile schimbări în transportul public și transmite un mesaj jurnaliștilor: Am impresia că sunteţi prima zi la lucru

Embed:

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a încercat să ofere mai multe informaţii despre modificările rutelor de microbuz din capitală şi suburbii. Totuşi, edilul s-a cam încurcat în declaraţii. Dacă iniţial a spus că nu nu vor mai circula microbuze prin oraş, ulterior acesta aprecizat că modificările efectuate în ultima perioadă ar putea fi revăzute, iar unele rute restabilite.

''Ceea ce s-a construit în 20 de ani nu are cum să poata fi modificat cu uşurinţă. Ne asumăm riscul. Ne vom confrunta cu dificultăţi, nemulţumiri şi va fi nevoie de timp ca să ajungem la ceea ce ne propunem. Să lăsăm lucrurile aşa cum sunt nu are rost, să acceptăm modificări parţiale la fel nu are rost. Altfel nu poate fi modernizat transportul în oraş'', a precizat Chirtoacă.

Potrivit edilului, nu este exclus ca modificările efectuate să fie revăzute în următoarea perioadă dacă vor apărea dificultăţi: ''Nu excludem că dacă vor fi obiecţii vom restabili anumite rute''.

Primind tot mai multe întrebări din partea jurnaliştilor, la un moment dat, Dorin Chirtoacă a tăcut preţ de 10 minute în faţa jurnaliştilor deoarece a avut nevoie să-şi facă ordine în gânduri şi să facă notiţe. Ulterior acesta le-a citit de pe foaie:

1. S-a finalizat etapa de modificare a reţelei rutelor de microbuze.
2. Astăzi au fost modificate treaseele rutelor: 103, 108, 155, 166, 175, 184, 186...
3. Din 25 august intră în vigoare modificarile decise pe 25 iulie, pe 6 septembrie intră în vigoare cele din 6 august şi pe 16 septembrie intră în vigoare pe 16 august.
4. Rutele de autobuz 19 şi 26 vor fi redeschise în luna septembrie.
5. La 15 septembrie vom avea plus 50 de troleibuze şi plus 50 de autobuze.
6. Orarul fix va fi obligatoriu şi pentru autobuze, şi pentru troleibuze şi pentru microbuze.
7. Cei care au obiecţii se pot adresa la Primarie. Pe telefon, prin internet, petiţii..
8. Suntem deschişi să examinăm solicitările, cu excepţia accesului în centrul Chişinăului şi cu excepţia accesului pe străzile principale din sectoare.
9. Vom deschide câteva linii de microbuz în suburbii.
10. Evaluarea costului unei călătorii cu microbuzul se va face în timpul şi după implementarea modificărilor. Tariful nu va creşte.

Conferinţa susţinută de Dorin Chirtoacă a avut şi momente mai neclare. Primarul i-a numit pe jurnalişti bandiţi şi le-a spus că se comportă de parcă au venit prima zi la lucru.

''Am impresia că parcă aţi fi prima zi la lucru. Reforma e complicată, vin alegeri. Reforma este complicată şi  îl va afecta pe fiecare locuitor al oraşului. Mare bandiţi sunteţi voi'', a spus primarul jurnaliştilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu