Chirtoacă: Dodon şi-a îmbogăţit fina. Dodon: Eu măcar am fini, Chirtoacă nici nu ştie ce înseamnă asta

Acuzaţiile reciproce între candidatul PL la fotoliul de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi cel al PCRM, Igor Dodon, se pare că nu mai au sfârşit. În cadrul unei emisiuni de la Pro TV, Chirtoacă l-a învinuit pe Dodon că în timp ce ocupa funcţia de ministru al Economiei, şi-ar fi promovat rudele şi le-ar fi îmbogăţit, precum şi că nu şi-ar fi declarat toate averile. Pe de lată parte, Dodon îi impută lui Chirtoacă precum că acesta ar permite construcţia unor supermarketuri pe terenurile de joc pentru copii, şi că ar fi demis unii funcţionari ai Primăriei pe criterii politice.

Candidatul PL la Primăria Capitalei susţine că ruda apropiată a lui Igor Dodon, Olga Dodon, în vârstă de 29 de ani, ar avea o colecţie de 5 maşini de lux, pe care o deţine împreună cu familia Voronin. Pentru credibilitate, liberalul a adus şi poze cu maşinile. El mai spune că Olga este şi proprietara unei case în valoare de 29 milioane de lei.

"Chirtoacă poate fotografia toate maşinile din Chişinău şi să spună cu sunt ale mele. Însă dacă măcar 5% din cele ce spune corespund adevărului, unde sunt dosarele intentate pe numele meu", i-a replicat Dodon.

Chirtoacă mai declară că Diana Filipov, care este fina lui Dodon, a devenit coproprietar al SRL "Casa Sărbărorii", de pe teritoriul MOLDEXPO, pe vremea când naşul său era ministru al Economiei.

Pe de altă parte, candidatul PCRM în cursa pentru Primărie îi reproşează fostului primar de Chişinău că ar fi procurat troleibuze bieloruse la un preţ mai mare decât cel real, dar şi că ar fi minţit familiile tinere cu programul "Prima Casă".

Acesta mai spune că terenuri destinate pentru copii se dau pentru construcţia de supermarketuri. "Dumneavosatră aţi construit pe un teren de joc pe care jucam eu fotbal un ditamai sediu al PCRM şi nu se ştie de unde  aţi luat şi banii", îi răspunde Chirtoacă.

De asemenea, Igor Dodon, susţine că Eugenia Ciobanu a fost concediată de la Primăria Chişinău sub aspect politic, deoarece mama ei face parte din PCRM. Chirtoacă însă neagă acuzaţiile, şi precizează că funcţionara a fost demisă după încălcări constatate de Ministerul Finanţelor în perioada comunistă.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu