Chirtoacă despre decizia CSJ: Justiţia execută comenzi politice ale comuniştilor

Curtea Supremă de Justiţie a oprit azi seara procedura  de renumărare a voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău, care a început tot azi, la ora 18.00. Astfel, a fost anulată decizia Curţii de Apel, care la rândul său, a casat hotărârea instanţei inferioare ce respingea demersul liberalilor. Înainte de aceasta, comuniştii au declarat că vor folosi toate metodele permise de lege pentru a nu admite renumărarea. Aflând despre decizia CSJ, Chirtoacă şi-a reiterat acuzaţiile aduse comuniştilor, precum că ar controla Justiţia în Mooldova.

Reprezentanţii secţiilor de votare au fost chemaţi la Preturile de sector, joi seara, pentru a ridica buletinele de vot. Însă au fost anunţaţi că procedura a fost stopată. Oamenii chemaţi la muncă au rămas cu gurile căscate.

"Nu am comentarii, nici nu ştiu ce să vă spun. Sincer, ne-au luat şi din timp şi n-avem şi noi familii? Avem serviciu, suntem după serviciu, suntem obosite. Sincer nu am cuvinte", a  comentat reprezentanta unei secţii de votare.

Iar alta a menţionat: "Mi se pare o prostie în ţara Moldovei, dacă vreţi. Dimineaţă – DA, pe urmă s-a anulat iarăşi, cât se poate? Ce suntem roboţi sau cum?".

Comuniştii au declarat că vor folosi toate metodele permise de lege pentru a nu admite renumărarea. "Este o procedură juridică, permisă de lege. Noi utilizăm toate căile legale şi posibile pentru a ne apăra drepturile noastre", a declarat juristul PCRM, Sergiu Sârbu.

De cealaltă, parte, liberalii, care au solicitat numărarea repetată a voturilor, spun că Justiţia a fost coruptă.

"Se vede absolut liber, cu ochiul neînarmat, faptul că Justiţia execută comenzi politice ale comuniştilor. Comuniştii obţin hotărâri judecătoreşti aproape la fiecare minut", a comentat Dorin Chirtoacă .

Potrivit preşedintelui CEC, Iurie Ciocan, niciun sac cu buletinele de vot nu a fost repartizat secţiilor de votare. Cel mai probabil vineri, sacii vor fi returnaţi Judecătoriei Centru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu