Chirtoacă: De Ziua Oraşului, nu mai vreau activităţi ca pentru "primul secretar". Mi-e ruşine!

Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, cere ca Ziua Oraşului să fie organizată pentru oameni, nu pentru primar. „Vă cer ca în acest an manifestaţiile dedicate Hramului Oraşului să fie organizate pentru oameni, nu pentru oficiali”, a declarat Chirtoacă, în cadrul şedinţei operative de astăzi de la Primărie. Potrivit lui, vremurile în care aceste activităţi erau dedicate oficialilor au trecut, iar astfel de acţiuni sunt depăşite. 

„Chiar dacă urmează să avem Hramul pregătit în centru oraşului, pe bulevardul Ştefan cel Mare totul trebuie să fie liber. Să nu se mai stea cu pâine şi cu sare iar copiii să îngheţe în haine naţionale. Să nu mai fie cazuri în care lumea nu se aşează la masă, pentru că trebuie să vină primarul”, a declarat Chirtoacă.

Edilul Capitalei a mai spus că nici la monumentul lui Ştefan cel Mare nu vor fi depuse flori de către fiecare angajat al primăriei. „Dimineaţa, vom merge la Ştefan cel Mare nu cu flori în mână fiecare, ci cu un singur coş din partea Primăriei. E mai rezonabil aşa. Apoi vom merge la Serviciul Divin, după care liber la fiecare: la distracţie, la odihnă. Pe stradă trebuie să fie acele lucruri care sunt căutate de oameni. Acele lucrări brodate de copii sunt frumoase, dar ele nu sunt căutate de Hram. Ziua Oraşului este o sărbătoare a relaxării şi odihnei. Nu vreau activitate cum era pe vremuri pentru primul secretar. Chiar mi-e şi ruşine”, a conchis Chirtoacă.

Publika.md menţionează că Ziua Oraşului Chişinău este marcată în fiecare an la 14 octombrie. Anul acesta Capitala împlineşte 576 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu