Chirtoacă construiește mansarde

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a inspectat, astăzi, 29 aprilie, câteva blocuri de locuit din Capitală, aflate în proces de izolare termică şi construcţie a mansardelor, din cadrul Programului municipal „Prima Casă".

Potrivit edilului Capitalei, programul lansat de Primăria Chişinău, de renovare a fondului vechi de locuinţe, oferă cetăţenilor posibilitatea de a cumpăra apartamente de tip mansardă, la un preţ mai mic decât locuinţele noi sau de pe piaţa secundară.

Chirtoacă a mai remarcat că prin intermediul Programului „Prima Casă" cetăţenilor le-au fost oferite soluţii pentru a-şi procura un apartament, iar pentru asta ei trebuie să aibă un venit lunar de cel puţin 3 mii lei pe familie.

Potrivit lui Radu Eremciuc, directorul companiei  ,,Euromansarde", aceste apartamente, cu suprafeţe cuprinse între 25 - 42 metri pătraţi, cu 1 sau 2 camere, costă între 12 mii euro şi 24 mii euro. În acelaşi timp, preţul apartamentelor cu 3 camere, cu suprafaţa de până la 83 de metri pătraţi, este de până la 40 mii e.

Potrivit sursei, la ora actuală, în Chişinău, 70 de blocuri sunt în reconstrucţie şi aici urmează a fi construite mansarde. În total, pe circa 2500 de blocuri locative pot fi edificate mansarde, având în vedere starea tehnică a acestora.

Amintim că Programul „Prima Casă" este un proiect lansat de Primăria municipiului Chişinău, cu scopul de a oferi persoanelor cu un venit mediu posibilitatea să-şi procure un apartament, la preţuri reduse, prin intermediul unui credit ipotecar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu