Chirtoacă a rămas fără troleibuz. Primarul cere ajutor de la tizul său

Embed:

Primarul Chirtoacă vrea troleibuz, dar nu are bani. Nu este vorba de Dorin Chirtoacă, ci de colegul său de partid, Anatol Chirtoacă, primarul satului Solonceni din Rezina - singurul sat din Europa în care a circulat vreodată un troleibuz. După aproape 20 de ani, autorităţile vor să readucă troleibuzul în sat.

Troleibuzul a circulat pe străile din Solonceni aproape trei ani.

În fiecare zi, la ora 5 dimineaţa, mulgătoarele urcau în troleibuz de la capătul de linie şi mergeau până la ferma de vaci până în celălat capăt al satului. De acolo, troleibuzul îi lua înapoi pe paznicii de la fermă. Acum nu a mai rămas nimic. Nici troleibuzul şi nici ferma de vaci.

Fiecare dintre cei peste o mie de locuitori ai satului îşi amintesc cu nostalgie de vremurile când aveau troleibuz.

"Era tare bine când era troleibuzul. Am fost şef de complex. Lucrătorii veneau la vreme. Lua dimineaţa copii şi îi aducea la grădiniţă, lucrătorii îi aducea la fermă, tractoriştii îi aducea la brigadă, şoferii. Înapoi tot aşa. În general, era tare bine când era trolebuzul", a spus un bărbat.

"Îl luam de acolo, din deal, se ridica şi se ducea până la fermă. Care se ducea pe deal. Era bine. Foarte frumos era", a menţionat o femeie.

Administraţia locală vrea să readucă la viaţa fosta linie de troleibuz şi asta pentru a atrage cât mai mulţi turişti.

"Nu de mult au fost din SUA, din Ucraina. Au venit foarte mulţi turişti care vor să vadă de bună seamă satul Solonceni", a declarat primarul satului Solonceni Anatol Chirtoacă.

Primarul caută soluţia la Chişinău, la tizul său Dorin Chirtoacă.

"Eu sunt primar Chirtoacă, numai doi primari suntem în Republica Moldova, Chirtoacă - Chişinău şi Chirtoacă - Solonceni. Faţă de camera de luat vederi, aş vrea să-i spun, domnule Chirtoacă, ajută-mă să am şi eu un troleibuz. Vă rog din toată inima şi din partea sătenilor mei", a declarat primarul satului Solonceni Anatol Chirtoacă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu