Chirtoacă a găsit soluţia împotriva accidentelor: Nu mai reparăm drumurile. Vom merge cu 20 km la oră

Accidentul grav de ieri, din Capitală, soldat cu moartea unei persoane, a ajuns subiect de discuţie în cadrul şedinţei de azi a Primăriei. Primarul Dorin Chirtoacă a calificat situaţia drept una critică şi a cerut Poliţiei Rutiere reevaluarea viziunii privind pedepsirea şoferilor care încalcă regulile în trafic.

Potrivit edilului Capitalei, accidentul de ieri este unul cel puţin straniu. "Se întâmplă ceva cu şoferii. Era duminică, nu este trafic, nu este lume, sunt condiţii bune de vizibilitate, de circulaţie, fără gheţuş. Creşte numărul de accidente grave făcute din prostie. Erau şi înainte, dar nu chiar aşa, ziua în amiaza mare. Înţeleg că în trafic se întâmplă multe, se mai anină unul pe altul, am păţit-o şi eu", a spus acesta.

"Măsurile luate de Poliţia Rutieră nu dau rezultatele scontate, dacă pe zi se întocmesc sute de procese verbale şi se aplică atât de multe sancţiuni, iar situaţia nu se schimbă. Se vede cu ochiul liber că lucrurile merg din rău în mai rău. Este vorba de abuz, unii nu îşi dau seama cum trebuie să meargă. Parcă ar fi o competiţie nedeclarată: care poate mai mult pe străzile Capitalei şi ale republicii", a menţionat Chirtoacă.

Şeful poliţiei municipale, Silviu Muşuc, susţine, însă, că agenţii de circulaţie îşi îndeplinesc întocmai obligaţiunile de serviciu, iar vinovaţi de situaţia creată sunt chiar şoferii. " Vin aici în ţară şi fac ce doresc, iar când pleacă peste hotare repede îşi pun centura şi circulă după reguli", precizează Muşuc.

În opinia primarului de Chişinău, este nevoie de o altă viziune privind soluţionarea problemei din partea Poliţiei Rutiere. "Să fie instalate camere de supraveghere. Şoferul trebuie să ştie oricând că pentru cea mai mică încălcare va fi pedepsit, ca să apară această frică", a subliniat Chirtoacă.

Acesta are, însă, şi o altă propunere: "Poate nu mai reparăm drumurile, în general nu le mai plombăm, vom merge toţi cu 20 de km la oră. Am reparat Alba Iulia, acum acolo se fac întreceri cu motociclete pe timp de noapte".

Edilul a cerut ca anul viitor, cel puţin pe una dintre principalele artere ale Capitalei să fie instalate camere video pentru filmarea şoferilor şi pedepsirea celor care încalcă Regulamentul rutier.

Duminică, în sectorul Botanica al Capitalei, un automobil s-a tamponat cu un troleibuz. Impactul a fost atât de puternic, încât troleibuzul, plin cu pasageri, a fost proiectat într-un pilon. Şoferul autovehiculului a decedat, iar cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu