Chirtoacă a decis: Pasageri în picioare doar până la linia roşie, în microbuze

Şoferii de microbuze urmează, începând cu această săptămână, să marcheze cu o panglică roşie spaţiul destinat pasagerilor în picioare. Decizia aparţine primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. "Situaţiile de supraîncărcare a microbuzelor nu mai pot fi tolerate", a declarat edilul, în cadrul şedinţei de astăzi a Primăriei.

Potrivit şefului Direcţiei Transport, Adrian Boldurescu, în ultima săptămâna au fost înregistrate 39 de procese-verbale pe numele şoferilor de maxi-taxi din Chişinău. "Constatăm o scădere a încălcărilor, însă una nesemnificativă. Şoferii continuă să ia mulţi pasageri în picioare, să vorbească la telefon, să meargă la roşu. Au fost depistaţi şoferi care nu aveau permise de conducere sau categoria nu corespunea", a spus Adrian Boldurescu.

La rândul său, primarul Capitalei afirmă că supraîncărcarea microbuzelor este una din cele mai mari probleme. "Ceea ce vă cer - bandă roşie. Un pasager în picioare este o încălcare, dar când avem supraîncărcare deja este grav. În unele microbuze pasagerii circulă inclusiv în braţele şoferului, până la parbriz sau cu capul afară, astfel de situaţii nu mai pot fi tolerate. ", a declarat Dorin Chirtoacă.

Doar pe parcusrul săptămânii trecute, au fost stabilite amenzi în sumă de 156.000 de lei şi 136 de puncte de penalizare pentru şoferii de microbuze care nu respectă regulile de circulaţie.  De la începutul anului, suma amenzilor se ridică la peste un milion de lei, potrivit datelor prezentate de şeful poliţiei municipale, Silviu Muşuc.

 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu