Chirtoacă: Termocom şi RTEC sunt ţinta atacurilor raider din partea lui Veaceslav Platon

Embed:

Primăria este supusă atacurilor de tip raider. Este constatarea primarului Capitalei, care spune că după Regia Transport Electric, şi Termocomul a ajuns ţinta unor acţiuni banditeşti. Dorin Chirtoacă a reiterat că în spate lor ar sta fostul deputat AMN, Veaceslav Platon. În total, mai multe companii din Rusia şi Ucraina pretind datorii de aproape 50 de milioane de lei de la trei întreprinderi municipale.

Termocom, principalul furnizor de căldură din Capitală, şi Întreprinderea "Infocom" riscă să rămână fără 22 de milioane de lei. O încheiere a Judecătoriei Economice de la Kiev îi oferă firmei ucrainene "Komstoroi" dreptul să solicite banii.

"La ora actuală continuă, din păcate, atacurile banditeşti, le spun eu, pentru că e mai clar. În opinia noastră, în spatele acestor acţiuni se găsesc grupuri de interese din Republica Moldova, în frunte cu cetăţeanul Platon", a declarat Dorin Chirtoacă.

Cele 22 de milioane de lei pot intra în posesia ucrainenilor doar după ce o instanţă din Moldova va aproba hotărârea de judecată de la Kiev. Potrivit lui Chirtoacă, această datorie este doar o invenţie: "Sper că judecătoriile din Moldova nu vor da curs acestei prostii care a venit de la instanţa din Kiev".

Şi problemele Regiei Transport Electric continuă. "Conturile continuă să rămână blocate. Întreprindem măsuri să achităm energia electrică, să dăm salariile la oameni, alte plăţi este imposibil de făcut", a comunicat şeful RTEC, Gheorghe Morgoci.

Lui Veaceslav Platon i-au mai fost aduse asemenea învinuiri. Anterior, fostul deputat AMN a fost implicat în mai multe scandaluri de preluare frauduloasă a unor companii din ţara noastră, Ucraina şi Rusia. Veaceslav Platon a negat de fiecare dată orice acuzaţie.

Pe aceeaşi temă