Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu. Magistraţii au prelungit mandatul cu încă 30 de zile

Embed:

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, inculpat în dosarul fraudelor la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Chişinău, la solicitarea procurorilor.

Acuzarea susţine că există riscul ca Lucinschi să fugă din ţară sau să-l influenţeze pe Ilan Şor, care are calitatea de martor în acest dosar.

"Acuzarea are temeiuri de a presupune că domnul Chiril Lucinschi ar putea să se eschiveze de instanţa de judecată, având şi posibilitatea, şi deţinând cetăţeniile a României şi a Federaţiei Ruse. Şi doi este faptul că urmează a fi audiat încă un martor al acuzării. Respectiv, în vederea neinfluenţării acestuia", a declarat procurorul anticorupţie, Eugeniu Rurac.

Până acum au fost audiaţi patru martori, din totalul de cinci de pe lista procurorilor. Ultimul este primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, condamnat la puşcărie într-un dosar ce vizează dispariția banilor de la Banca de Economii, dar care se află în libertate până la o sentinţă definitivă.

"- Când urmează să fie audiat? - În mod normal, la următoarea şedinţă", a declarat procurorul Eugen Rurac.

Învinuitul neagă acuzaţiile procurorilor anticorupţie şi afirmă că va cere anularea prelungirii arestului la domiciliu.

"Consider că astăzi procurorul, în special, nu a asigurat procesul cu venirea martorului, a unui martor. Anume cu ideea că să rămână în mod artificial cu argumentul că eu să nu pot influenţa martorii", susţine Chiril Lucinschi. 

Fiul fostului președinte al țării a fost reținut în data de 25 mai. Acesta este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Chiril Lucinschi riscă până la 10 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu